Ko to stoji iza Luke Black-a?

Kolumna petkom by Vojkan Bećir

Ja. Između ostalih, ja stojim iza njega.

Zato što je talentovan i zato što je posvećen. Zato što je vredan. Zato što je zahvalan.

Neizmerno zahvalan.

 

Imam priliku da gledam kako se postaje internacionalna pop zvezda.

Ispostavilo se da mogu u tome i da pomognem, pa neka tako bude.

 

Možda je samo imao sreće. Možda ima talentovanijih, boljih vokala i interesantnijih kompozitora. Ali, znate šta je dragoceno kod Luke – on je daleko bolji vokal i bolji kompozitor nego što je bio kada je potpisao za taj Universal. Verovatno je bolji u trenutku kada ovo čitate nego kada je ovo pisano. Ne znam koliki je faktor njegove sreće, ali sam se uverio da njegov repertoar čine stotine i stotine pesama. Svakodnevno ih piše, svakodnevno ih uvežbava. Jer jedino tako se postaje bolji, i to je ono što će razlikovati Luku. Ne to što je dobio priliku, već to što će je iskoristiti.

 

Nedavno je Luke Black održao nastup u beogradskom klubu Wats. Bila je to najgora publika ikada. Ne zna se da li je teže pevati pred novinarima ili prijateljima. Naši novinari ne cenzurišu se samo kada treba da pljunu ono u šta se ne razumeju. Ipak, bilo je nečeg univerzalnog, nečeg što su svi razumeli. Bilo je nečega što izaziva poštovanje. Pred prijateljima je još veća odgovornost, barem kada ste Luka.

Svi su otišli impresionirani.

 

Moje reči su proverljive. Pročitajte recenzije, pretražite internet po haštegovima, čak i tviter gde preko tastature jedva prevale pohvalu rođene dece. Pogledajte mu spot za prvi singl, pa za drugi, a onda i preslušajte Thorns EP. Ali, ne gledajte samo progres. Gledajte kakav je sada. I prepoznajte se u njegovim stihovima. Prepoznajte ga u njegovih stihovima. Slušajte kako sebi veruje i počnite da verujete u njega. Poželite da verujete u sebe.

On više nije mlada zvezda u usponu. On više nije neko ko će.

Luke Black jeste i svi treba da stanemo iza njega. Svi ćemo, pre ili kasnije. Makar trebalo prvo da stekne slavu negde napolju.
Ako ja lažem, ne lažu strimovi. Zna se odakle se sluša, kao što se zna šta ste radili prošlog leta.
Ako ja lažem, ne lažu prodate karte. Nakon Waves Vienna, imaće nastup u Zagrebu.

Bićete tu kad se vrati, sedeti i računati na na svoj talenat sve dok vas neko ne uveri u ono da je 99% uspeha ipak vredan rad.

 

Share:

Postavi komentar