Opcije

Kolumna petkom by Vojkan Bećir

Mariah je odavno poslata na spavanje, praznici su gotovi. Čak i ovaj pravoverni doček, koji je izgovor za pranje para i nerviranje komšija neiskorišćenim petardama. Ceca u Nišu, Bekvalac u Rumi, Joksimović u Kosovskoj Mitrovici. Čisto da znamo gde stojimo, šta se sluša u našoj zemlji.

Samo dva minuta novogodišnjeg programa treba vam da ukačite problem koji živimo. Granica je sada toliko nisko da tolerišemo stvari koje pri čistoj svesti ne bismo. Nama su narodnjaci pop muzika, hej.

 

Malo nas je, ali nas ima. Nas što znamo da postoje opcije. Od tradicionalnih medija pobegli na internet, prirodna selekcija.  A i na tom internetu, stalno tražimo svoju nišu. Ako vam je muka od fesjbuka, tvitera, snepčeta i ostalih mreća, pojavila se nova. http://Peach.cool nada se da je pokupila najbolje od pomenutih.

Direktno na Peach možete da Shazamujete nešto sa liste 2015 by POPactually

http://www.deezer.com/playlist/1484932975

Premda, od danas se vraćamo i nedeljnom plejlistanju.

 

Kalendarski, već dve nedelje smo u dvehiljadešesnestoj. Moja glava mislim da nije. No, za dve nedelje ulazimo u februar u kojem će Kanye konačno objaviti SWISH. To verovatno znači da Rihanna svoj album neće pre proleća, ako i tad. Premda, poslednji navodni kažu da je trenutno na snimanju spota pesme Work na kojoj je i Drake. Ne mogu.

 

Albumi koji nisu objavljeni i dalje su fokus interesovanja. Stanje na chartovima je predosadno. PRE•DO•SAD•NO. Adele i Justin Bieber su bez konkurencije. Još uvek se ništa nije novo dogodilo, pa svet i dalje sluša The Weeknd i Major Lazer. I Meghan Trainor?! Čekamo da 1D dečaci poizbacuju te solo albume.

 

Jack Garratt proglašen je za BBC Sound of 2016. Iznenadilo me je ovo, iako Sound of… drži do toga da je i dalje retka titula koju ljudi dobijaju zbog talenta, a ne na osnovu marketing potencijala. Sa druge strane, ovo je ujedno i moje priznanje da mi je Garratt jednostavno… dosadan.

 

Da ne bude da mi ništa nije uzbudljivo, evo Kiiara. Svakog trenutka, Kiiara će se probiti i na radio. Soundcloud je opet odlepio na njenu novu stvar koju je objavila. Na mojoj plejlisti (dole) je za sada jedina objavljena pesma – Gold. (A i na godišnjoj je, i to vrlo visoko.) Još puno toga na ovonedeljnoj plejlisti.

 

Ako se po jutru dan poznaje, ja ću ovu godinu preležati uz Netflix. Malo gunđati na manjkav katalog. Ali, ispostaviće se, Netflix će me vratiti gledanju filmova. Među prvim stvarima koje mi je ovaj servis ponudio je “What Happened, Miss Simone”. Biografski, dokumentarni film o Nini, na ovo vreme, legao mi je ko budali šamar, možda će i vama. Eto vam i predloga za gledanje. Za slušanje… predlažem da samo downloadujete ovu Deezer plejlisu i pustite da vam je apdejtujemo svakog petka!

 

@vojislavzapravo

 

PS

Stardust to stardust

 

Share:

Postavi komentar